måndag 3 november 2008

Lewis Hamilton

Det är alltid roligt att se Formel 1 när jag får tid. Inte för att det brukar vara speciellt spektakulärt mer än själva starten. Men igår, säsongens sista tävling, slår nog alla rekord. Läget var sådant att Lewis Hamilton ledde VM-tabellen, men brasilianaren Felipe Massa skuggade honom och hade fortfarande chansen. Om Massa vann och Hamilton bara blev sexa skulle Massa vinna VM-titeln. Massa körde otroligt bra på sin hemmabana, men Hamilton höll sig på fjärde-femte plats mest hela loppet. Men sen började dramat: Det började regna några varv från mål. De allra flesta förarna dyker in i depån och lägger på regndäck, dock inte tysken Glock. Hans chansning gör att han plötsligt har passerat Hamilton. Hamilton blir dessutom omkörd av Stefan Vettel ett par varv från mål. Nu har Massa allt som i en liten ask... tror alla... men Glocks chansning misslyckas. Han kan inte köra så fort i regnet och tappar därför massor av sekunder på slutet. Bara några hundra meter före mål kör både Vettel och Hamilton om Glock, till Felipe Massas förtvivlan. Lewis Hamilton blir därmed den yngste världsmästaren i Formel 1 genom tiderna. Puuh, vilket drama!

6 kommentarer:

bomek sa...

ja, det var sjukt spännande, har aldrig sett ett så spännande F1-lopp nån gång, som om hitchcock hade regisserat det...

Sarah sa...

Vojne vojne. För att du ska få något roligare att göra än att se på Formel1 har jag nu officiellt utmanat dig i min blogg ;)

Hanna sa...

Vad roligt att läsa din nya blogg!Fast Formel 1 och jag går inte så bra ihop - men vi har ju alla våra olika intressen. Lycka till med bloggandet här!

krokspråkarn sa...

Kul att du skaffat dig en "riktig blogg". Kommer givetvis att titta in och kommentera - om jag bara kan räkna ut hur man får kommentarerna att fastna. Misslyckas jämt på blogspot-bloggar.

SvBG sa...

Formel 1 kommer knappast att vara mitt huvudämne, så välkomna åter :-)

Ingela sa...

Motorsport?
Nja...