lördag 14 mars 2009

Inför finalen

Här är mitt tips inför kvällens final i Melodifestivalen. Så här rankar jag låtarna:

1. "Stay The Night" - Alcazar
2. "Love Love Love" - Agnes
3. "Hope & Glory" - Måns Zelmerlöw
4. "Baby Goodbye" - E.M.D.
5. "Moving On" - Sarah Dawn Finer
6. "1000 miles" - H.E.A.T.
7. "You're My World" - Emilia
8. "La Voix" - Malena Ernman
9. "Alla" - Sofia
10. "Så vill stjärnorna" - Molly Sandén
11. "Snälla, snälla" - Caroline af Ugglas

Kommentar:
Det är sannerligen inte lätt att tippa, men Alcazar har från första stund känts som huvudkandidat till segern. Jag både hoppas och tror det. Den har allt! Sen är det rätt så dött lopp mellan 2:an till 4:an, i mina öron i alla fall. Sarah Dawn Finer har definitivt riktigt mäktig ballad och hon kan sjunga. Det innebär att om nån av de fem låtarna får biljetten till Moskva så är jag i alla fall inte missnöjd.

Svenska folket då? Jag skulle inte bli förvånad om "Snälla, snälla" och "La Voix" går rätt långt. Men förhoppningsvis inte till seger. En Caroline af Ugglas i Moskva skulle enbart ge en sistaplats! Även om hon lyckats charma fler svenskar än väntat, så håller inte hennes scenshow internationellt. Det skulle bara vara ett udda inslag. Då skulle nog "La Voix" klara sig bättre i Moskva, eftersom det är en sån annorlunda blandning, som dessutom är bra genomförd av en genomcool Malena Ernman.

Av de icke nämnda låtarna kan jag bara tycka att det är lite synd att Molly Sandén fått en sån tråkig låt. Hennes sångröst vore värd nåt bättre. Hon gör låten bättre än vad den är. H.E.A.T. är stabila rockers, men inget speciellt i genren. De kommer dock att få många extraröster för musikstilen. Internationella juryns val "Alla" kommer väl knappast att placera sig bättre än den gjorde i sin delfinal. Kvar är då Emilia som definitivt levererar sin låt på ett bra sätt, men känns i sammanhanget lite som en utfyllnad.

Nej, som sagt, det blir Alcazar som får min telefonröst.

5 kommentarer:

Emma sa...

Jag håller med dig!

bomek (Mats Rutberg) sa...

Synd att Ugglas inte vann, men en seger för den goda smaken att hon lyckades komma tvåa iallafall, det finns hopp för framtiden :)

Emelie sa...

Nå... Vann rätt låt?

SvBG sa...

Emelie: Läs den senaste bloggposten så får du svaret... eller får du det? Nu blev jag osäker. Jag hade gärnast (nytt ord)sett "Stay The Night".

Emelie sa...

Ni norrbottningar är alltid rationella när det gäller språket! "Gärnast"? Ja, varför inte? Det är ju mer logiskt än "helst" och det ligger bra i munnen. "Jag håller på att vara less att skriva om melodifestivalen" är också en mening som bara kan komma från en norrbottning.

För att inga missförstånd ska uppstå måste jag väl tillägga att jag gillar det. :)