tisdag 23 mars 2010

När snödrivan behöver flyttas

Vinterns enorma snöfall har mer och mer inneburit problem med var jag ska hä (vilket bra ord det är!) snön. Ju längre vintern går, desto mer börjar man slarva, vilket kan få stora konsekvenser när snön bara fortsätter komma. Till slut får man sota för sitt slarv. Förra helgen fick jag flytta på en bred snödriva en meter åt vänster på garageuppfarten. Men det gjorde jag så gärna. This is the story:

Vi har verkligen försökt klara oss här hemma med en bil. Det har gått bra, men det finns samtidigt en gräns. När det nu vid årsskiftet blev ändrade arbetsförhållanden för mig, dvs att jag numera måste sitta i Öjebyn, har det blivit allt tydligare att gränsen har passerats. Jag kan ju inte cykla längre. Även om det inte blivit så ofta sen Caroline började skolan, så är det i alla fall omöjligt nu. Visst kan man cykla en mil, enkel väg, på sommaren, men inte nu. Samtidigt blir ju Magdalena väldigt bunden när Volvon alltid är upptagen.

Så vi började prata om det här för några veckor sen och kom fram till att det var dags - ja, rent av nödvändigt att skaffa en andrabil. Men det gäller ju samtidigt att hitta nåt man vill ha. Kriterierna var: liten, bensinsnål och inte alltför gammal. För ett par veckor sen åkte vi runt till bilhandlarna här i stan, men insåg att det verkligen inte är så mycket begagnat ute på marknaden, inte efter de kriterier vi hade i alla fall. Till slut kom vi till Toyotahandlaren och tittade runt i bilhallen. Visst fanns det en liten bensinsnål bil, men den var kanske lite för dyr. Jag trodde definitivt inte att Magdalena var intresserad, men när vi kom ut till bilen sa hon: "Ååh, den vill jag ha!!"

Sen gick det fort. Nu är vi, sen elva dagar tillbaka, ägare till en röd, tredörrars Toyota Aygo. En "ohyggligt" liten bil, goda vitsord i de tester jag läst. Inte optimal, men ändå perfekt som andrabil för oss. Riktigt rolig att köra, även om den knappast går att åka på sommarsemester i. Inne i stan är den suverän. Det blev ett bra köp! Vi räknar med att tanka första gången fram emot sommaren. Och då lär snön vara ett minne blott.

Bäst av allt är nog ändå att se Magdalenas lycka!! :-D

Jag funderar dock på att debitera Piteå församling... ;-)

3 kommentarer:

Jan sa...

Jo, "hä" är kortare än "häva" som jag brukar använda :-)

Jag har sorg över att det hopp om förändring som etanol som fordonsbränsle innebar för några år sedan totalt har sågats jämnt med fotknölarna från alla håll och kanter. Tvärtemot många tunga vetenskapliga undersökningar så har det utsetts till roten till all världens problem! Så nu gör man som ni gjorde, letar en bensin(diesel)-snål bil... Precis som det var när fossilt bränsle var det enda alternativet. Håhåhjaja ;-)

SvBG sa...

Ja, lite besvikelse kan man ju känna... men jag hoppas lite på elbilarna i framtiden, men det måste bli lite kraftfullare batterier först.

Alexandra sa...

Vi har en liten Peugeot 107. Dvs samma bil som Aygon men Peugeot. Vår har 4 dörrar och jag älskar den! Vi valde en automat och den drar inte så lite bensin som vi önskade men ändå. Som andra bil är den helt fantastisk!
Grattis till ett lyckat bilköp!