fredag 12 mars 2010

Inför finalen

Hastigt och lustigt är det så dags för final i Melodifestivalen. Här kommer mitt tips. Så här rankar jag låtarna:

1. "We Can Work It Out" - Andreas Johnson
2. "Keep On Walking" - Salem Al Fakir
3. "You're Out Of My Life" - Darin
4. "Manboy" - Eric Saade
5. "This Is My Life" - Anna Bergendahl
6. "Unstoppable" - Ola
7. "Kom" - Timoteij
8. "Jag vill om du vågar" - Pernilla Wahlgren
9. "I Did It For Love" - Jessica Andersson
10. "Hollow" - Peter Jöback

Kommentar:
Jag inser snabbt att jag har tippat helt med hjärtat. Sannolikt kommer nog inte Andreas Johnson att vinna, tyvärr. Men det är helt klart den låt jag tyckt bäst om i årets upplaga. Annars har det ju verkligen varit balladernas år. I den kampen tycker jag faktiskt att Peter Jöbacks låt är oväntat svag. När jag hört en del av låtarna på radion kan jag konstatera att Anna Bergendahls låt har vuxit och blivit lite av en outsider. Jag gillar den. Och "Keep On Walking" är en pärla! Otroligt vacker låt! Listan här ovanför kanske inte i alla stycken stämmer överens med de omdömen jag gav i respektive delfinal, men låtar har ju en tendens att mogna till sig.

Slutsumman är, precis som jag alltid hävdat, att finalfältet håller högre klass med detta upplägg (med delfinaler och andra chansen) än de Melodifestivaler vi såg förr i tiden innan Christer Björkman blev regent. Jag skulle faktiskt inte skämmas över att skicka vem som helst av dessa finalister till Europafinalen i Oslo. Däremot kan jag inte se att någon av dem har så stor chans i den konkurrens som lär bli där.

Ska jag ändå våga mig på en gissning tror jag det blir... och nu måste man ju även väga in att det kommer att vara sex jurygrupper från utlandet i omröstningen... Darin... Anna Bergendahl... eller Salem Al Fakir.

I morgon kväll vet vi...

Inga kommentarer: