onsdag 24 mars 2010

En symmetrisk födelsedag

Inte för att det egentligen är så mycket att blogga om, men idag fyller jag 44 år. Det är inte alla dagar man fyller så symmetriskt. Själva firandet har kanske inte varit lika symmetriskt. I så fall skulle dagen både ha inletts och avslutats en tårtbit. Nu blev det klar övervikt mot kvällningen, både bokstavligt och bildligt. Trevligt och enkelt firande, i den mån man nu egentligen brukar fira sin födelsedagen som vuxen. Det känns mer som att man halar än firar.

Elias väckte mig flera gånger i morse (lite väl tidigt) med orden "Grattis på födelsedagen, pappa!". Sen hade han visst berättat på dagis att jag fyller år idag. Men inte bara jag, utan han själv också. Tre år.

Gulliga Caroline var riktigt bekymrad över att jag hade fått så få presenter, men jag försökte förklara att det är så det är att vara vuxen. Hon vill inte bli vuxen, säger hon. Behöver jag tillägga att hon själv, sedan en dryg månad tillbaka, dagligen längtar (milt uttryck) till sin egen födelsedag i mitten av maj.

44 - symmetriskt och grafiskt vackert, par i fyror. Eller varför inte två segelbåtar (vid livets solnedgång?)

7 kommentarer:

Broschan sa...

Grattis!

Jag tror jag går och tar en sängfösare (en tårtbit alltså) för att fira dig. Mitt problem är vilken av de två tåror som står i kylskåpet som får släppa till... jag tror det får bli marängtårtan!

Daniel sa...

Stort grattis! Men inte är det väl solnedgång? Snarare lite sen eftermiddag på sin höjd?

SvBG sa...

Broschan: Frukostefterrätt är inte heller att förakta. Sen är jag övertygad om att du, även om du har två tårtor att välja mellan, inte har lika stor mängd kvar som jag. En halv tårta kvar... än så länge... bon appetit!

SvBG sa...

Daniel: Tack! (Solnedgången kan å andra sidan börja väldigt tidigt mitt i vintern...)

stig strömbergsson sa...

Grattis till att någotsånär just kummit ur puberteten!

Församlingsmedlem sa...

Solnedgång....jag blir rent upprörd, pojkvasker! Vad ska då jag säga om mina 57....mitt i natta kanske.....eller min gamla mor, 87.....där kanske det börjar skymma en aning!

Skärpning,pojkvasker....och grattis i efterskott!

SvBG sa...

Hahaha :-D
Församlingsmedlem: Du har nog rätt i att jag överdrivit en smula. Det kanske mer handlar om att det är dags för eftermiddagskaffe i livet?