måndag 21 februari 2011

Melodifestivalen - deltävling 3

Dags för tredje delfinalen och tredje tillfället som jag bara kunnat se med ena örat, typ... Lite frustrerande, men inte så mycket att göra åt. Fram emot finalen kanske det blir tillfälle till full fokusering. Men visst har jag fått en viss uppfattning om låtarna ändå.

Så här ser i alla fall rösterna ut från the SvBG jury:

1. ”I Thought It Was Forever” - Shirley’s Angels
(Gick vidare till andra chansen)
Vackra sångstämmor av Shirley Clamp och hennes vänner. Klart bra låt. Min favorit för kvällen. Synd att den inte gick raka vägen till final, men bra att den i alla fall får en andra chans.

2. ”No One Else Could” - Sebastian
(Blev 5:a)
Och varför nådde inte den här låten längre? Den hade bra rytm, bra refräng, bra sång och riktigt bra text! (Jag är ju lite färgad av min tro, men visst kan man tolka följande text som att det handlar om Jesus: "You'd always come through, you'd always stayed true. When no one else would. You'd die for my sins, you'd fix everything. When no one else could.And I'd always believe you'd be covering me. When no one else would, no one else could.")

3. ”Popular” - Eric Saade
(Gick direkt till final som 1:a)
Jag gillade nog alla delar av låten. De sprängda glasskivorna var ju effektivt och häftigt, men samtidigt onödigt. Låten håller gott ändå. Den var dock inte lika stark som "Manboy" från förra året.

4. ”The King” - The Playtones
(Gick direkt till final som 2:a)
Glad och medryckande låt med rockabillykänsla. Ståbas är aldrig fel, men nog var det en skräll att dansbandet gick till final.

5. ”Lucky You” - Linda Sundblad
(Blev 6:a)
Glad låt. Det hade varit roligt se dansarna använda sina gitarrer. Då hade nog låten fått en lite annan karaktär. Men den var bra.

6. ”Tid att andas” - Simon Forsberg
(Blev 8:a)
Lugn och behaglig låt, som växte hela tiden. Duktig sångare med kvällens renaste stämma. Tyvärr räckte det ingenstans.

7. "Spring för livet” - Sara Varga
(Gick vidare till andra chansen)
Texten handlar om kvinnomisshandel, ett angeläget ämne, men frågan är om det är ett bra forum att föra fram detta viktiga budskap just här? Ja, varför inte? Hellre det än klyschiga kärlekssånger.

8. ”Enemy” - Sara Lumholdt
(Blev 7:a)
”N M I”, en intetsägande låt, tyvärr, från andra tjejhalvan av A-Teens. Dessutom lite för mycket falsksång för min smak.

Inga kommentarer: