söndag 6 februari 2011

Melodifestivalen - deltävling 1

Så var det då igång. Härligt! Mindre härligt var väl experimentet att båda barnen skulle kunna vara uppe och titta med mig. Elias blev alltmer grinig, vilket gjorde att jag missade en del. Men tack vare SVT Play och YouTube kan man ju kolla på en hel i efterhand. (Sista redigeringen sker under reprisen sent på söndagskvällen)

Rickard Olsson och Marie Serneholt var helt okej som programledare. Småroliga, t ex när Luleås hockeylegend "Skuggan" Nilsson presenterades som "DJ Shadow". Roliga och genomarbetade artistpresentationer. Som tidigare år verkar Christer Björkman placera ett starkt startfält till första (och sista) deltävlingen (vilket borde innebära ett par sämre deltävlingar framöver).

Nej, över till the votes of the SvBG jury:

1. "Me And My Drum" - Swingfly
(gick vidare till final som 2:a)
Jag hade rätt stora förväntningar på Sveriges bäste hiphoppare (inte min musik, egentligen, men Swingfly är bra!!), efter att han (och hela låtskrivarteamet) levererat suveräna låtar som "Singing That Melody" och "Touch And Go" de senaste åren. Jag var dock lite orolig eftersom sångerskan på dessa två låtar, Bea, verkligen lyfte låtarna med sin sångröst. Men Swingfly har ett enormt driv i sina låtar och dessutom så bra melodier. Man blir så glad! Jag ställde mig upp och typ skrek när det var Christoffer Hiding som sjöng refrängerna. Och tror ni inte att Bea dök upp mot slutet av låten! Slutsumman är inget annat än succé. Den här skulle jag gärna skicka till Tyskland i maj!!

2. "Try Again" - Dilba
(Blev 8:a)
Oväntat stuk på låten. Jag hade väntat mig nåt annat. Nåt lugnare. Men det var en klart skön låt. För mig behövde inte Dilba "Try Again", för mig skulle hon gärna ha fått gå till final direkt! Och så blev den sist. Ofattbart!!

3. "Oh My God" - Le Kid
(Blev 5:a)
Pastellchock! En glad och medryckande poplåt är aldrig fel. Carolines favoritlåt - och jag säger inte emot henne.

4. "Something In Your Eyes" - Jenny Silver
(Gick vidare till andra chansen)
Abba, kort sagt. Och då kan man ju aldrig säga att det är dåligt. Men visst hade det varit roligt med nåt annat koncept för att nå framgång.

5. "In The Club" - Danny Saucedo
(Gick direkt till final som 1:a)
Inte alls oväntat att den här låten skulle gå direkt till Globen, men jag tycker inte att den levererade. Danny sjunger bra, dansar bra, showar bra, osv, men låten kändes inte riktigt ha det lilla extra.

6. "Desperados" - Pernilla Andersson
(Gick vidare till andra chansen)
Enda låten som riktigt stack ut ikväll. Egentligen gillar jag inte den här typen av låtar. Vet inte varför, egentligen. Men den här hade ändå nånting som jag bejakar. Blir dessutom antagligen ännu bättre med fler lyssningar.

7. "Social Butterfly" - Rasmus Viberg
(Blev 6:a)
Mysko titel. Låten hade lite känsla från östra Medelhavet. Helt okej, även om den hade lite svårt att sticka ut i konkurrensen.

8. "On My Own" - Jonas Matsson
(Blev 7:a)
Tog sig efter en något darrig start. Lättviktare i sammanhanget, som dock får godkänt, och viss upprättelse, eftersom det var en webbjoker. Men hamnar ändå jumbo för mig.

1 kommentar:

Frida sa...

Jag fastnade inte för nån :(
Vet inte vad som hänt med mig, jag brukar ju ALLTID kunna nynna på låtarna nästan med en gång. Men ingen ville liksom fastna....