lördag 5 februari 2011

Inför Melodifestivalen

Så var det dags igen för Melodifestivalen. Det känns kul, även det blir lite mastigt med sex lördagskvällar uppbundna. Men det är god underhållning. Några av årets bästa låtar brukar ju presenteras här. Och - om inte annat - så blir det en anledning att blogga igen (till vissas förtret, när det gäller ämnesvalet alltså) lite mer frekvent...

Årets startfält verkar helt okej. Man har ju ingen aning om låtarna låter, förstås, men visst blir det intressant att höra främst följande artisters bidrag (i bokstavsordning, för enkelhetens skull): Anders Fernette, Brolle, Christian Walz, Danny, Dilba, Eric Saade, Linda Sundblad, Love Generation, Melody Club (mina absoluta favoriter på förhand), Sanna Nielsen, Sebastian och Swingfly (Sveriges bäste hiphopare, om du frågar mig!)... Ja, man skulle kunna radda upp fler också förstås, men det intressanta blir ju när vi hört årets bidrag ikväll och kommande lördagar.

Jag förstår dock inte vitsen med utländska jurygrupper. Det känns desperat. Jag tycker det är bättre att vi gör vår grej i Sverige. Det spelar ingen roll om vi inte lyckas i Eurovision Song Contest. All framgång där, är enbart bonus, men inte målet i sig. Inte för mig i alla fall.

Hursomhelst (på förhand): Go Melody Club, som jag längtat efter i de här sammanhangen i många år!

2 kommentarer:

Frida sa...

Jösses! Plötsligt händer det!
Så många inlägg på en och samma gång. Ser med spänning fram emot att få höra vad du tyckte om gårdagen. Jag såg igår, men när allt var klart kunde jag inte nynna på en enda av dem. Vad hände liksom? Det brukar alltid vara någon som fastnar!? Nåja. Det är ju några deltävlingar kvar så jag behöver väl inte få panik än.

Tack för den fina hedersbetygelsen. Trodde aldrig jag skulle känna mig så ärad över att hamna på samma lista som en Vuvuzuela, men det gör jag :D

Ha en fin söndagsmorgon.

KRAM!

SvBG sa...

Ja, sanningen är väl den att jag hade påbörjat ett antal bloggar, men jag fick dem aldrig klara, förrän nu, när jag kände att "nu eller aldrig"... Det är ju dock dags att blogga om Melodifestivalen, ju!!

Ska bättra mig på bloggfronten, hoppas jag...