fredag 15 februari 2019

Melodifestivalen - deltävling 2

Melodifestivalen drog vidare till Malmö där Sarah Dawn Finer och Marika Carlsson stod för värdskapet. Jag gillar deras inslag och greppet med att "lämna grabbarna" på vägen. Det gör att man i alla fall inte lämnar TV:n för ett toabesök under mellanakterna.
 
Som väntat blev själva tävlingen klart svagare än förra lördagen. Det brukar ju vara så. Här var det inte många rätt, på sin höjd ett par-tre stycken. Så här ser rösterna ut från the SvBG jury:

1. "Hold On" - Hanna Ferm & LIAMOO
(Gick direkt till final)
En riktigt pampig, dynamisk och fin ballad, med ett proffsigt framförande. Även scenografin var riktigt bra. Hanna och Liam, kända från Idol, är så duktiga. Kommer att gå långt. Kan det vara balladernas år i år? Det är i alla fall den låt som hittills satt sig mest i skallen och sitter bäst efter snart en vecka.

2. "I Do Me" - Malou Prytz
(Gick direkt till final)
Snart 16-åriga Malou imponerade med säker sång och ett proffsigt framförande av ett passande nummer. Klart plus för att det var en helt kvinnlig produktion. "Det kvinnligaste bidraget genom tiderna" enligt Sarah Dawn Finer. Självklar finalist.

3. "Army Of Us" - Andreas Johnson
(Gick vidare till andra chansen)
Det här var Andreas sjunde vända i Melodifestivalen, men tyvärr var det nog en av hans svagaste låtar. Den påminde en del om AVICIIs låt "Without You", vilket inte alltid är nåt positivt i de här sammanhangen. Däremot tyckte jag som vanligt om Andreas sätt att sjunga, hans uttal och driv. Det får gärna bli en åttonde vända framöver!

4. "I Love It" - Oscar Enestad
(Blev 7:a)
Oscar Enestad var kanske inte den mest talangfulle i FO&O, men ändå blev jag lite förvånad över att låten kom sist, för den hade nånting. Det var i alla fall en okej show och en småskön låt om rätten att få älska vem man vill.

5. "Tempo" - Margret
(Blev 5:a)
Inte Epa, men absolut inte Åhlens, bara en tråkig midtempolåt. Margrets låt förra året "In My Cabana" var klart bättre.

6. "Nakna i regnet" - Vlad Reiser
(Gick vidare till andra chansen)
Välkomna tillbaka Samir & Viktor, allt är förl… njae, kanske inte ändå... Här var det i alla fall ytterligare en youtuber som borde hålla sig till det han gör bäst. Låten glimtade bara till nån enstaka gång, annars stod de mest där och dansade, typ nakna i regnet.

7. "Leva livet" - Jan Malmsjö
(Blev 6:a)
Synd att ålderkvoteringen drabbar den forne storsångaren som kom tillbaka till Mellon efter 50 år. 86-årige Jan Malmsjö prickade dock några toner.

Inga kommentarer: