tisdag 16 februari 2016

Melodifestivalen - deltävling 2

Andra deltävlingen serverades från Malmö från Gina Dirawi och... eller... var Charlotte Perrelli med i programledarteamet? Eller var hon sparkad? Hon var då med i alla fall. Inte mig emot. Men viktigast var själva låtarna - ovanligt bra samling den här gången. (Min tes var annars att andra deltävlingen alltid har det svagaste startfältet)
 
Här är rösterna från the SvBG jury:
 
1. "We Are Your Tomorrow" - David Lindgren
(Gick direkt till final)
Glädjespridaren David Lindgren kommer in först på scenen och sätter ribban direkt. Visst liknar den "Heroes" i scenspråk och visst finns det små likheter med "Sun Is Shining", men det stör inte mig och det stör sannerligen inte att det här var en kanonlåt som jag gärna ser som slutgiltig segrare
 
2. "Hunger" - Molly Pettersson Hammar
(Gick vidare till andra chansen)
Efter att ha blivit bortsjabblad vid förra årets appstrul, kommer Molly och tar revansch. Det var en lite annorlunda låt där Mollys fantastiska röst kommer till sin rätt. Vilket omfång hon har! Låter har dessutom några riktigt snygga passager. Det var bara ett fel: den gick inte direkt till final.
 
3. "I Will Wait" - Isa
(Gick vidare till andra chansen)
Isa var bra redan förra året, men kommer här med en mer mogen låt. "I Will Wait" är en stark ballad. Kanske hade låten behövt en större röst (typ Sarah Dawn Finer) för att bli ännu bättre, men den var ändå mycket bra.
 
4. "Save Me" - Wiktoria
(Gick direkt till final)
Helt okej låt med countrypopkänsla (lite som Rednex för några år sen). De grafiska effekterna på kroppen var kanske det mest fascinerande. Men visst är den bra och riktigt cool. Ska bli kul se hur långt Wiktoria kommer i finalen.
 
5. "Faller" - Krista Siegfrids
(Blev 5:a)
Låten hade kunnat vara årets Linda Bengtzinglåt, men fick bli signerat Krista Siegfrids i stället. Hon liknar förresten Lisa Miskovsky litegrann. Utseendet alltså. Låten var väl helt okej, även om den får tydligt minus för svordomarna.
 
6. "100%" - Victor och natten
(Blev 6:a)
Lotta Engberg och Triple & Touchs låtnamne har fått konkurrens. Men den här varianten står sig rätt slätt i jämförelse. Det här var mest bara lite hurtpop med Martinkänsla (alltså "(Du är så) Yeah Yeah Wow Wow" från 1998). Inte dåligt, men ändå inte bra.
 
7. "Håll mitt hjärta hårt" - Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson
(Blev 7:a)
Låten var inte speciellt bra. Inte trion heller. Var för sig är de säkert helt okej fortfarande, men här känns det som att de tar ut varann, att de mer konkurrerade än kompletterade.

Inga kommentarer: