tisdag 3 mars 2015

Melodifestivalen - deltävling 4

Årets sista deltävling landade i Örebro. Det inleddes med ett grymt inledningsnummer med en brutal Sanna. Så bra, så bra... ja, alla småsketcher är bara så roliga! Som tur är svarade även låtarna upp den här gången. Efter de två första var det väldigt svårt att rangordna. Men så här ser rösterna ut från the SvBG jury:

1. "Heroes" - Måns Zelmerlöw
(Gick direkt till final)
Riktigt, riktigt bra! Jag hade i och för sig inte väntat mig nåt annat, när Måns äntligen ställer upp igen i Melodifestivalen. Han såg så lycklig ut också. Det vinner han extra röster på också. Läckra effekter. Ja, kort sagt: detta kan vara årets vinnarlåt! (Det tror i alla fall Elias. Och jag säger inte emot honom)
 
2. "Building It Up" - JTR
(Gick direkt till final)
John, Tom och Robin, JTR, tre bröder från Alingsås som kommit hit via en sjunde plats i australiensiska upplagan av X-factor. Klassiskt pojkband, i ordets bättre bemärkelse, levererade främst en glad refräng som satte sig. Jag håller med budskapet också: Det är bättre att bygga upp än att riva ner.
 
3. "Ett andetag" - Annika Herlitz
(Blev 6:a)
En powerballad om en önskan att stanna kvar när man kommit till ett vägskäl i en relation. Annika Herlitz har en mycket vacker röst, som hämtad ur filmen Frost - ja, just, det var den ju också. Stark och bra låt, som växte. Och kom inte Sarah Dawn Finers plattform upp ur golvet också! Märkligt lågt placerad!
 
4. "Black Swan" - Caroline Wennergren
(Blev 5:a)
För tio år sen imponerade Caroline med "A Different Kind Of Love". Denna låt var också bra, cool och en frisk fläkt. Det var ett klassnummer i sin genre, men det kanske var låtens problem, det som gjorde att den inte fick tillräckligt mycket röster. Tyvärr.
 
5. "Make Me (La La La)" - Dinah Nah
(Gick vidare till andra chansen)
En av de ösigaste låtarna i år. Ändå var den lite anonym. De instrumentala delarna var bäst. Kanske bra att den får en chans till.
 
6. "Don't Say No" - Midnight Boy
(Blev 7:a)
Väldigt mycket 80-tal, inte minst de Stock-Aitken-Waterman-doftande syntharna. Det är ju mitt årtionde, men ändå räckte inte låten till i konkurrensen.
 
7. "Guld och gröna skogar" - Hasse Andersson
(Gick vidare till andra chansen)
67-åringen från Kvinnaböske (där han bodde tidigare), sjunger nostalgiskt om ungdomens logdanser. En del av mig önskar att det ska stanna vid minnen, samtidigt är det ju inte alls dåligt. Eller som Elias uttryckte det: "Hyfsat".

Inga kommentarer: