torsdag 2 mars 2017

Melodifestivalen - deltävling 4

Fjärde och sista deltävlingen var i staaan (Skellefteå alltså), vilket märktes på många sätt, inte minst David Lindgrens hyllningssång till hemorten. Verkligen på pricken. Jag gillar för övrigt David väldigt mycket som programledare. Han är ju helt hämningslös på ett sätt som inte alls är vanligt. Det här var nog den bästa deltävlingen i år med fler bra låtar än tidigare.
 
Och här kommer the votes of the SvBG jury:
 
1. "När ingen ser" - Axel Schylström
(Gick vidare till andra chansen)
Axel blev 4:a i Idol 2015 och hans utveckling har bara fortsatt. Riktigt roligt med en så bra svensk låt. Det är inte alltid som melodi, rytm och text stämmer så bra ihop. Gillar mycket!
 
2. "Bound To Fall" - Les Gordons
(Blev 6:a)
Gruppen hade tagit sig hit via Svensktoppen nästa. Deras arenapop var av bästa märke. Visst var det 90-talsvibbar, men det gör ju inget. Snygg stämsång (med Skellefteåborna Anna och Simon Åkesson i kulisserna), melodiöst och medryckande.
 
3. "As I Lay Me Down" - Wiktoria
(Gick direkt till final)
Wiktoria var faktiskt, har det visat sig, ett av de tydligaste bestående minnena från förra årets Melodifestival. Hon är en mycket duktig sångerska. Denna lätt countrypoppiga låt kanske inte nådde samma höjder som "Save Me", men var ändå mycket bra.
 
4. "En värld full av strider" - Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia
(Gick direkt till final)
Jon Henrik är verkligen duktig på sin sak. Årets låt lyftes ordentligt av Aninias sång. Det gav en bredare dimension till låten.  De kompletterade varann bra. Härligt gung också. Det skulle vara läckert att skicka den till Ukraina.
 
5. "Statements" - Loreen
(Gick vidare till andra chansen)
Det här låten var annorlunda än det mesta man har sett. Jag är kluven, vilket tydligen stora delar av svenska folket också verkar vara. Men sannolikt är det här en låt som växer. Loreen är ju fantastisk, ingen tvekan om det och det är en stark låt och starkt scenspråk... men... vad sjöng hon? Man kan ha vilka statements som helst, men om man inte hör det, vad ger det då? Men som sagt, det kan säkert vara en växare.
 
6. "Running With Lions" - Alice
(Blev 5:a)
Ingen tvekan om att Idoltvåan från 2008 är en duktig sångerska, men tyvärr var låten lite för anonym. I stilen kändes det som att det här hade kunnat vara ett bidrag från Ukraina eller nåt. Trevligt att de hade dammat av Carolafläkten och Sarah Dawn Finer-hissen.
 
7. "Du får inte ändra på mig" - Sara Varga och Juha Mulari
(Blev 7:a)
Det här var lite för svag låt för att kunna konkurrera. Det var ingen ny "Spring för livet". Finast blev det när de sjöng tillsammans.

Inga kommentarer: