onsdag 15 februari 2017

Melodifestivalen - deltävling 2

Malmö välkomnades oss till den andra deltävlingen med öppna armar. Under inledningsnumret förkunnade Hasse Andersson att "Jag är skauning". Men det numret - liksom alla andra bidrag - stod sig slätt mot David Lindgrens suveräna mellokavalkad. Snabba byten och av högsta klass. Detta var bästa mellanakten sen det legendariska Melodifestivalmedleyt från 2000. Och nu gjorde David allt själv. Vilken artist!
 
Men nu är det ju de tävlande jag ska bedöma, så här är resultatet från the SvBG jury:
 
1. "Good Lovin'" - Benjamin Ingrosso
(Gick direkt till final)
Kändissonen Benjamin förtjänar att gå ur sina föräldrars skugga. Detta var en mycket bra och modern låt med bra framförande och sång. Det ska bli intressant att följa honom framöver. Låten var en cool låt med skönt gung, med lite Bruno Mars-vibbar.
 
2. "A Million Years" - Mariette
(Gick direkt till final)
Mariette har alltid en sån behaglig sångröst och passar fantastiskt bra i den här typen av låtar. Visst ekar det "Don't Stop Believing" från häromåret, men även den var ju mycket bra. Ett stort plus var att Thomas G-son inte rört alltför mycket i produktionen. Nej, som hon sjunger "I'll never let you go in a million years". Och närmast blir det final i Friends Arena. Bra!
 
3. "Hearts Align" - Dismissed
(Gick vidare till andra chansen)
Gruppen försöker bryta normer och vill vara sig själva. Det blev till en minst sagt annorlunda scenutstyrsel. Tyvärr tog det fokus från själva låten, för den var b-r-a! Visst hörde man Ola Salos låtskriveri, men det är ju enbart positivt. Sången var mycket bra, liksom den hårda 80-talssynten. Av någon anledning tappade låten lite på slutet (undrar varför?), men det hindrar inte från att jag ser fram emot att se dem i andra chansen.
 
4. "I Don't Give A" - Lisa Ajax
(Gick vidare till andra chansen)
Här räcker det inte med Ajax för att göra Lisa Ajax rumsren. Hon är ju själv en fantastisk sångerska, men ge henne då bättre låtar! Ändå placerar jag henne fyra. Säger kanske lite om den bristande konkurrensen. Ändå är låten låååångt efter de tre första.
 
5. "Himmel och hav" - Roger Pontare
(Blev 5:a)
Pontare sjunger om moder Jord. Han har som vanligt en mäktig röst och backas upp av en passande produktion. Det ska vara annorlunda klädsel. Det ska vara exotiskt. Det ska vara eld. Det ska vara pampigt. Men tyvärr är det inte nån av hans bättre i Melodifestivalsammanhang.
 
6. "Up" - Etzia
(Blev 6:a)
Etzia är influerad av dancehall och reggae från Jamaica. Hon gör det okej, men låten har svårt att lyfta. Den något opitchade sångrösten kommer bort i produktionen. Hon kommer lite bättre till sin rätt efter höjningen, men inte mycket.
 
7. "Vart har du vart?" - Allyawan
(Blev 7:a)
Roligt med svensk hiphop. Det är ingen tvekan om att Allyawan kan rappa, men han bör nog hålla sig till det. Det hade varit intressant att höra låten med en annan sångare i sångpartierna.

Inga kommentarer: