lördag 18 september 2010

Valfrid

Häromkvällen skrev jag om helkvällskoncepten på TV-fronten. Det gäller ju även inom politiken. Så less jag är. Å andra sidan har jag inte följt med speciellt mycket. Jag vet var jag står och rubbas inte av alla skramlande vallöften. Det är en röd-grön-blå röra... ja, alla färger är inblandade i en soppa som inte tilltalar mig. Vem ser människan i första hand och inte bara till plånboken? Visst finns det kandidater som är trovärdiga i de flesta partier, men som helhet finns det inget parti som har mitt fulla stöd. Så vad ska man då gå på? Den bakomliggande ideologin säger ju en hel del, t ex vad jag inte kan stå bakom. Den säger dock inte allt. Det är ju i praktiken det visar sig. Där han aldrig någon lyckats övertyga mig, oavsett partifärg.

Även om jag inte är så intresserad av att följa med i valdebatterna, så är det ändå viktigt vilken regering och vilken typ av riksdag vi får. Det påverkar ju våra kommande fyra år. Valvakan lär jag väl följa med visst intresse. Så mycket mer kommentarer har jag inte kring valet i min blogg.

Några saker har jag dock tänkt på i valrörelsens ytterkanter:

  • Det är bra att det numera kallas "förtidsröstning" och inte "poströstning". Med tanke på att latinets "post" betyder "efter" skulle en hel del kunna vara rätt sent ute...
  • På Facebook finns det en grupp som jag länge trodde hette "Socialdemokraterna i riksdagen - Nej tack"... Till slut insåg jag att det handlade om Sverigedemokraterna.
  • Varför har inte alla partier bemödat sig om att skicka ut valinformation i min brevlåda? Inte för att det skulle ha påverkat mig ändå, men det är lite anmärkningsvärt i alla fall...
  • Varför är det så svårt att läsa på valaffischerna som finns lite här och var? Visserligen har jag bara sett dem när jag har kört förbi med bil, men ändå. Det jag har uppfattat mest är ett rött uppsträckt långfinger... eller är det en tumme? Men vad säger den? Sen är det väl Göran Hägglund som leker arga leken med en struts. Annars är det oändligt otydligt budskap.
  • Mest av allt hoppas jag nog på Valfrid

3 kommentarer:

Jan sa...

Kanske är det "dumburken" som har skapat ytliga lata människor som inte längre orkar med djupheter som "människan", "ideologier", "visioner" - framförallt sådana som sträcker sig längre än till nästa TV-kväll, etc ;-)

Ingela sa...

Det är för många val nu för tiden. Tacka vet jag fungerande överstatlighet för post, telefon, doktorer ochannat viktigt. Gärna försäkringar också.

Ingela sa...

Politiska val är det förstås inget fel på!