måndag 21 december 2015

Star Peace

För några dagar sen fann jag en helt suverän bild på Facebook, som verkligen satte igång mina tankar. Den gav mig bland annat ett uppslag till andakt vid gårdagens julkonsert i Piteå kyrka...
- - -
 
Åh, så länge folk hade väntat. Det hade gått så många år. Många hade nog trott att det inte skulle bli nåt mer, att löftena inte skulle uppfyllas, att kraften var slut, att den stora berättelsen hade tystnat för evigt.

Men en del hade aldrig förlorat hoppet, så när tiden var inne var det många som vallfärdade till...
 
 
 
 
... den mäktiga biografen för att se den nya Star Warsfilmen.

Hur många här har sett den? Hur många tänker se den? Jag hoppas själv få se filmen i mellandagarna. Inte för att jag är nån stor Star Warsnörd, men jag vill ändå inte missa den.

En annan sak jag inte vill missa är det som är julens budskap. Jag hittade en fantastisk bild eller filmaffisch, om du så vill, som spinner på Star Warstemat. Men här är inte titeln ”Star Wars”, utan ”Star Peace”, där den stora stjärnan skiner för att förkunna att den utlovade fredsfursten, fridsfursten, är född i Betlehem.
 Star Peace (452x640)
Det står: ”A long time ago – in a Galilee far, far away”. ”För länge sen, i Galileen, långt, långt borta”. Det är där som allt börjar. Det är där som ”The Force Awakens”, där kraften vaknar, eller som det står på den här bilden ”A New Hope Awakens”. Det är ett nytt hopp som vaknar. Här uppfylls det löfte som var utlovat 700 år tidigare: ”Det folk som vandrar i mörkret skall se ett stort ljus, ja, över dem som bor i dödsskuggans land skall ett ljus skina klart.” (Jes 9:2 - Bibel-82).

Det är ett nytt hopp som vaknar. Ett hopp som fortfarande lever idag och som vi i dessa dagar blir påminda om, inte minst i denna julkonsert, att ”ett barn är fött”, att Jesus föds till vår värld, som bärare av det hopp som bokstavligen blir ljuset i mörkret. Han var fylld av den kraft som till och med övervinner döden. Han var villig att satsa allt för att ge oss den frid som inte världen kan ge oss, allt för att ge oss Star Peace.

Inga kommentarer: